POLVISUKAT ROOSA NAUHA LANGASTA ohje

Malli: Pirkanmaan Kotityö Oy
Koko: Pieni naisten koko, no 37
Tarvikkeet: Roosa nauha sukkalanka (75 % villa, 25 % polyamidia, kerä 100 g).
Pinkki (55) 25 g, lila (56) 25 g, vaaleanpunainen (57) 25 g, roosa (52) 25 g, tumma lohenpunainen (54) 25 g, vaalea lohenpunainen (53) 25 g.
Sukkapuikot 2½ mm.
Neuletiheys: 30 s ja 40 krs = 10 cm.
Kantapään mallineule = puolipatentti:  
1. krs nosta ensimmäinen s. neulomatta ”1 o, nosta seuraava s oikein neulomatta”.  Toista ”-”. Lopeta kerros 1 o.
2. krs käännä työ, nosta 1. s neulomatta, neulo krs nurin, viimeinen s. oikein.
Toista 1. ja 2. kerrosta.
Mallikerta: Pinkki, lila, vaaleanpunainen, roosa, tumma lohenpunainen, vaalea lohenpunainen.
Työohje: Luo 80 s pinkillä. Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo joustinneuletta 2o, 2n, 17 krs. Vaihda lilaan ja neulo joustinneuletta 17 krs. Vaihda väri vaaleanpunaiseen, neulo sillä vielä 3 krs joustinneuletta. Jatka sileänä neuleena, niin että vaaleanpunaista tulee yhteensä 17 krs. Jatka mallikerran raidoituksen mukaan, niin että jokainen raita on 15 krs.
Roosan raidan jälkeen aloita kavennukset. Neulo raitaa 4 krs, kavenna 1. puikon alussa ja 4. puikon lopussa 1 s pois. Neulo 6 krs ja toista kavennukset. Toista seuraavassa raidassa. Nilkkaan tultaessa pituutta sukalla on 35 cm ja silmukoita 60.
Kantapää: Siirrä ensimmäisen ja neljännen puikon silmukat samalle puikolle (= 30 s). (Kerroksen vaihtumiskohta jää taakse keskelle.) Aloita kantapään neulominen mallineuleen mukaisesti oikean puolen kerroksella.
Kun kantalapussa on 32 krs, aloita kantapään kavennukset. Neulo 19 s puolipatenttia ja tee ylivetokavennus = ota 1 s neulomatta puikolle, neulo seuraava silmukka, vedä neulomaton silmukka neulotun ylitse. Käännä työ ja ota 1. s neulomatta puikolle, neulo 8 s nurin, neulo 2 s nurin yhteen. Käännä työ, ota 1. s neulomatta puikolle, neulo 8 s puolipatenttia ja tee jälleen ylivetokavennus jne. Kavenna kantapään silmukoita siten, että keskiosan silmukkamäärä 10 pysyy muuttumattomana. 
Kun sivujen silmukat (10+10) on kavennettu, jaa puikolle jääneet 10 silmukkaa puoliksi kahdelle puikolle (5+5), poimi kantapään sivusta 16 s ensimmäiselle puikolle = 21 s, poimi 4. puikon silmukat samoin kantapään toisesta sivusta.
Jalkaosa: Neulo yksi krs sileää; 1. puikon 21 s, 2. puikon 15 s, 3. puikon 15 s ja 4. puikon 21 s (yht.72 s). Jatka neulomista ja kavenna 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa 2 s yhteen ylivetokavennuksella. Kavennukset tehdään joka kolmannella kerroksella 6 x 1 s. Puikoilla on nyt 4 x 15 s = 60 s.
Neulo kantapään jälkeen sileää n. 13 cm ja kavenna jokaisen puikon alussa 1 s (yht. 56 s). Jatka neulomista kunnes terän pituus on n. 15 cm (pitäisi ulottua pikkuvarpaan kynteen). 
Kärki: Aloita kärkikavennukset. Kavenna jokaisen puikon alussa ja keskellä 2 o yhteen (8 kavennuskohtaa, 5 s välissä). Neulo 5 välikerrosta ja tee kavennukset, väliin jää 4 s. Neulo 4 välikerrosta ja tee kavennukset. Jatka neulomalla kavennuskerrosten väliin niin monta kerrosta kuin kavennusten välissä on silmukoita. Kun jäljellä on yhteensä 8 s, neulo 1. s oikein ja vedä seuraavat seitsemän silmukkaa neulotun silmukan yli neulomatta, neulo päätteeksi viimeinen silmukka oikein, katkaise lanka ja vedä läpi. 
Päättele. Neulo toinen sukka samoin. Höyrytä kevyesti.
Hoito: Konepesu 40°. Muotoile kosteana oikeaan muotoon. Kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Höyrytä kevyesti.
MALLIN KOPIOINTI JA KAUPALLINEN VALMISTUS